Wandsworth Front

The owners of this beautiful double fronted property were renovating the exterior and adding a portico so they contacted us to improve the rest of the space. The brief was to create a low maintenance, smart entrance that complimented the house and street. As with all town properties the space needed to include parking and bin storage.

The garden was previously full of awkward lumps and bumps which were levelled off, providing a lovely flat surface to work with. The surrounding walls and piers were rebuilt to include a distinctive red strip to match the house and finished off with Portland stone. The uneventful square pavers were replaced with hardwearing, light coloured granite slabs and setts.

An impressive mosaic path leads to the front door, painted to match the blue tiles, and is flanked by low maintenance planting. The existing hedges were kept and added to, to provide more uniformity. Unsightly bins are now hidden away in a bespoke triple bin store and an elegant cast iron gate and bespoke railings provide the finishing touches to what is now a very grand entrance to this Victorian property.

Built by Bumar Gardens www.bumargardens.co.uk


All Projects